Ervaringen

Hier lees je ervaringen van mensen die haptotherapie hebben gevolgd bij Nathalie van Kiemkracht.

“Het is moeilijk om iets ongrijpbaars te verwoorden. Zoals op de website staat kan het misschien een beetje vaag klinken. Ook had ik dat idee. Maar niets is minder waar.

Wat ik geleerd heb in de sessies dat ik hier was, is in contact komen met de signalen die mijn lichaam aangeeft. Met de pijn in mijn onderrug had ik ook naar een fysio kunnen gaan om een andere houding aan te leren. Maar door de gesprekken, aanrakingen en het focussen heb ik ervaren wat mijn rug eigenlijk aangeeft.

Ontspannen is moeilijk als ik altijd rechtop wil blijven staan. Ook al kan ik de mentale last misschien wel helemaal niet dragen. Ik heb ervaren hoe ik nu wel kan ontspannen. Niet alleen in het fysieke voelen heb ik kunnen leren, maar ook het omgaan met de mentale gevoelens die bij mij voorbij kwamen. Onbegrip, zelfvertrouwen, trots. Allemaal gevoelens die ik heb kunnen bespreken met Nathalie.

Ik ben er een mooier mens van geworden. En heb een heel mooi mens mogen ontmoeten, door de stap te durven zetten om buiten mijn comfortzone aan mij zelf te werken.

Man, 30 jaar

“Bij Nathalie voelde ik me direct op mijn gemak. Elke sessie was ik verrast hoe Nathalie met verschillende “ervaringsoefeningen” een ingang naar mijn gevoelens wist te vinden. Het gevoel wat zich aandient mag er zijn en daar mag ik naar luisteren.

Mijn sensitiviteit werd op deze wijze veel meer een kracht!”

Man, 37 jaar, 8 sessies

“Mijn innerlijke onrust kwam voort uit ervaringen uit mijn jeugd. Ik voelde me eigenlijk altijd alert en onveilig. We zijn aan de slag gegaan, niet zozeer met vroeger, maar in het nu. Ik ben soms nog steeds wel onrustig hoor, maar er zijn nu ook dagen dat ik me echt rustiger en vertrouwder voel met mensen om me heen. Ik weet ook steeds beter hoe ik mezelf tot rust kan brengen wanneer het weer de kop op steekt.”

Vrouw, 26 jaar

“Het is alsof ik een handleiding van mezelf heb gevonden, handig joh!”

Vrouw, 37 jaar

“Ik wilde het bedrijf overnemen van mijn vader, maar de overname liep spaak. Er werd nogal over me heen gewalst. Ik kwam erachter dat mijn vader narcistische trekken heeft, waardoor ik angst had mijn grenzen aan te geven, of niet voelde. Dat weet ik niet eens meer precies. Het was een heel moeilijke tijd, waarin ik en mijn gezin niet verder kwamen. We deden een oefening waarin Nathalie en ik met onze ruggen tegen elkaar zaten. Ik voelde toen mijn ruggengraat opeens en er kwam rust over me. Dat was een ontdekking voor me, met effect. Het paal en perk stellen gaat me steeds beter af. Ik hoef geen speelbal te zijn, ik ben in staat mijn eigen leven te leiden. De toekomst zie ik weer positief tegemoet.”

Man, 42 jaar

“Ik voelde me voor iedereen om me heen verantwoordelijk. Er kwam toch steeds zoveel op me af. Ik kwam helemaal in de knel, ik vond er niks meer aan. Vragen van werk, kinderen, schoonfamilie, mijn man. Op alles zei ik ja. Nooit nee, het kwam niet bij me op dat dat ook kon. We deden een paar keer een oefening waarbij Nathalie heel rustig op me af kwam en dan mocht ik aangeven wat er met mij gebeurde. Het werd mij duidelijk dat ik mijn grenzen niet aangaf. Ik voelde het wel wanneer het te veel werd, maar ik kon er niks mee. Ik cijferde mezelf weg. Het kostte me grote moeite iets te gaan doen, bijvoorbeeld iets aan te geven met een gebaar of zeggen stop maar. Uiteindelijk lukte dat een keer en nog een keer. Toen heb ik op een vraag van het werk voorzichtig aangegeven dat ik die dag niet wilde werken, dat het me teveel werd. Tot mijn verbazing was dat geen probleem. Vanaf dat moment durfde ik steeds beter te zeggen wanneer ik wel of niet kon werken. Heel apart, ik begon mezelf daardoor eigenlijk leuker te vinden.”
 
Vrouw, 38 jaar

“Nathalie vind ik open, vriendelijk, betrouwbaar en hulpvaardig. Het voelde snel vertrouwd, ook al was ik niet bekend met haptonomie. Toen ik een burn-out had heeft ze me geholpen bij het uitvinden van mijn eigen gebruiksaanwijzing. Daar kan ik nog lang op terugvallen.”

Vrouw, 42 jaar

“Doordat ik op het randje zat van een burn-out kreeg ik van de bedrijfsarts het advies om naast de psycholoog ook een haptonoom op te zoeken. Ik ben tot vandaag de dag nog steeds blij dat ik tijdens mijn zoektocht gekozen heb voor Nathalie. Bij het eerste bezoek voelde het direct al prettig en ontspannen aan en kreeg een duidelijke en heldere uitleg over haptotherapie, aangezien ik hier nog nooit eerder van had gehoord.

Gedurende de sessies leerde ik steeds meer signalen herkennen die mijn lichaam geeft en ik kon daardoor ook steeds beter contact maken met mijn eigen gevoel. Achteraf heb ik veel te lang en veel te veel lichamelijke signalen genegeerd.  De oefeningen die ik meekreeg voor thuis en op het werk hadden direct effect, waardoor ik weer ruimte in mijn hoofd kreeg en me ook steeds fijner begon te voelen. Ik ben Nathalie dan ook ontzettend dankbaar. Ik voel weer wat ik echt wil en dat ik weer in balans ben.”

Man, 41 jaar

Met meer bewegingsvrijheid en plezier door het leven gaan? Laat mij je daarbij helpen.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur of een vraag stellen? Vul dan het contactformulier in. Doe jij dat kennismaken liever in de buitenlucht tijdens een wandeling in de omgeving of telefonisch? Dan kan dat ook. Geef maar aan wat je liever hebt.